Alt I alt har vi proppet mere teknik i vores studie og kontrolrum, men samtidig er opstartstid gjort kortere og afvikling nemmere. En ren fornøjelse at producere nu hvor vi har så mange kreative muligheder. – Andreas Ekman, Videoproducer & studieansvarlig, IDA

Hvem er IDA?
IDA er en interesseorganisation og fagforening for ingeniører samt andre faggrupper med relation til teknologi eller teknik. De har i alt 125.000 medlemmer og over 30.000 studiemedlemmer. Kommunikationen hos IDA er i højsædet, og derfor har de valgt at etablere deres helt eget TV-studie. Fra deres studie produceres der hver uge alt fra oplæg, talks og til virtuelle møder.

Målet var at lette workflowet

Da vi blev kontaktet af IDA, var det med en stort ønske om, at få teknisk løsning der kunne lette deres workflow omkring deres produktioner. Drømmen var at få en teknisk løsning, som kunne holde bemandingen nede og dermed markant øge effektiviteten i arbejdsprocessen.

Vi satte os grundigt ind det eksisterende udstyr, og sammen med den ansvarlige producer hos IDA, fandt vi den tekniske løsning som kunne opfylde deres drømme og behov.

Overskuelighed: Controller fra Skaarhoj, Yamaha TF1, kraftig vMix computer og Vmix som produktionens omdrejningspunkt.

Studiet hos IDA har fået en større teknisk overhaling med bla. 4 PTZ-kameraer fra BirdDog

One man band

Et stort ønske for IDA og deres ansvarlige producer var, at hele den tekniske løsning vil kunne varetages af blot én producer. En producer der let og overskueligt ville have mulighed for at styre PTZ-kameraerne fra Birddog, køre navneskilte på vært og gæster samt andet grafik, have virtuelle gæster med via vMix call, teams eller zoom – og samtidig også kunne styre lyden.

Dette betød at overskuelighed blev et væsentligt nøgleord. Teknikken skulle sættes op således, at så mange funktioner som muligt kunne automatiseres.

En skræddersyet løsning

Vi i Video People sætter os altid grundigt ind i vores kunders arbejdsprocesser, så vi finder præcis den løsning, som er lykken for netop dem. Det samme gjorde sig naturligvis gældende, da vi blev kontaktet af IDA. Foruden at svare på en masse spørgsmål, så sørger vi også for, at vi får stillet kunden en masse den anden vej.

Det er vigtigt for os i Video People, at vi fremtidssikrer vores løsninger, så setuppet også matcher drømme og ambitioner for fremtiden. 

Løsningen blev en kraftig vMix computer, Skaarhoj PTZ Extreme controller til styring af PTZ kameraerne fra BirdDog, Skaarhoj Air Fly Pro controller til switching af kilder samt grafik og en YAMAHA TF1 lydmixer til at holde styr på lydkilderne. Alt naturligvis programmeret og konfigureret specifikt til opgaven.

Både skærmen der ses i billedet bag vært og gæster – samt confidence monitorskærme i studiet, som giver værten og gæsterne i studiet mulighed for at se remote gæster, kan styres fra kontrolrummet. Dette er præcis som med PTZ-kamerene en NDI baseret løsning, som bliver løst af den lille smarte BirdDog Mini. 

Efter installationen af den skræddersyet løsning, var folkene fra IDA efter et par timers undervisning klar til at kaste sig ud i de første produktioner i det nu opgraderede studie.

Vi sørger altid for en grundig undervisning. Allerede efter få timer var IDA’s videofolk med Andreas Ekman i spidsen klar til de første produktioner.

Where magic happens! Kontrolrummet hvor alt produktionsmagien sker.

Video People meldte sig på banen, da vi havde brug for at opgradere vores eksisterende studie fra et klassisk streaming-studie til et moderne webinar-studie som bl.a. kunne håndtere videogæster udefra. Vi havde også brug for løsninger der kunne gøre formidling af meget teknisk stof mere levende og nærværende.

Allerede ved vores første møde stod det helt klart for os, at Video People forstod vores behov. De var hurtige til at komme med en plan og pris, og derfra var vi kommet i gang med vores opgradering af eksisterende studie.  

Det har været en fornøjelse at kunne sparre med Video People omkring de tekniske detaljer. Vi har haft stor glæde af at kunne trække på den viden og erfaring virksomheden besidder. Vi havde nogle meget specifikke ønsker, som blev løst på kreativ vis, og på en måde som gjorde det nemt at benytte. 

Andreas Ekman, IDA

Gennemført lækkert NDI-setup. En af fordelene ved NDI er at man kan forenkle opsætningen af udstyret. Alt er forbundet og har man brug for at tilgå udstyret fra et andet rum er det blot at trække ét kabel, så er man på.

Skal Video People bygge dit næste setup?

Er du i tvivl om, hvad du egentlig er ude efter?

Hos Video People bruger vi god tid på, at finde ud af, hvad der er det rigtige til dig.

Introduktion

Vis os hvordan du arbejder. Hvad, hvor og til hvem. Vi vil snakke med alle fra teknikeren til økonomichefen. Alle bliver hørt og vi kommer helt rigtigt fra start.

Projektering

Vi finder sammen frem til hvad du gerne vil opnå og undgå. Vi forstår din vision og hjælper dig med at komme hurtigere derhen, og videre derfra.

Eksekvering

Vi bliver enige om din løsning. Der laves en plan for, hvad der sker efter kortet er swip’et. Vi samler og konfigurerer og leder hele projektet på rette vej.

Installation

Vi installerer, tester og sørger for, at alt kører. Vi laver dokumentation og underviser dig i din nye løsning og sikrer, at du er klar til at bruge den.

Service

Vi står efterfølgende klar til at hjælpe, hvis det brænder på og til fortsat at udvikle dine værktøjer, så teknikken ikke spænder ben for dine ambitioner.

    Vælg type forspørgsel:

    Del din drøm / forespørgselSamarbejdePartner