Lige meget om du skal snakke en-til-en med medarbejdere eller kunder. Om du og dit team skal mødes med et andet team. Eller om din virksomhed skal lancere nye produkter, så er udgangspunktet det samme. Det hele starter med en fortælling. For at komme videre fra dobbelthage-TV, underforstået din computers webcam, skal du stille dig selv tre spørgsmål:

  • Hvem er modtageren?
  • Hvad skal fortælles?
  • Hvem hjælper mig?

Når du kan svare på disse tre spørgsmål er vi faktisk klar til at finde en base for din løsning.

Selvom behovene er vidt forskellige er der alligevel en masse fællestræk og Video People er klar til at guide dig hele vejen. Ligesom med alle andre ting i din hverdag, så er der en god, bedre, bedst løsning af alt. Vi er gode til, at hjælpe dig med at træffe de rette valg.

Du skal prioritere din nye løsning i følgende rækkefølge:
Scenelydlysbilledeafvikling.
Så lad os lige prøve at opstille et scenarie.

Case:

John underviser i spirituel rådgivning til sine følgere på facebook. Han taler roligt, har en nydelig fremtoning og optager eller livestreamer videoer i sin kælder, som han har indrettet med en rar stol, et bord og en lille reol med nogle bøger, en buddha figur og stearinlys. Forløbet er, at John toner frem på skærmen, snakker i 20 minutter og takker af. Så scenen er på plads.

Lyd
John skal have en mikrofon på og man skal ikke kunne se den, så den skal gemmes under tøjet med en concealer. Hvorfor? Fordi han ikke laver TV-avisen. Seeren skal få fornemmelsen af, at John sidder lige overfor og taler direkte til én.

Lys

I kælderen er der et lille vindue, som skal mørklægges. John har stearinlys bag sig, en gulvlampe ved siden af stolen med varmt lys og et lysstofrør i loftet med koldt lys som fjernes. I stedet skal han have et par lamper op, hvor farvetemperaturen, matcher gulvlampen. Skal det være ekstra godt kan man tilføje nogle rigtige “TV lamper”.

Kamera

For at understøtte fornemmelsen af, at John sidder lige over for seeren, så er det vigtigt at kameraet står stille og holder fokus på Johns øjne hele tiden. Kameraet skal kunne stille manuel fokus og stå på et stativ. Hvis hele scenen skal være skarp kan han vælge et kamera med en lille sensor. Det er typisk et såkaldt videokamera. For et mere filmisk look, hvor kun John er skarp og baggrunden sløret kan han vælge et kamera med en større sensor. Det er typisk et “DSLR” eller “Mirrorless” kamera. Kameraet skal kunne outputte et rent billede uden menuer i minimum 720p over HDMI eller SDI.

Afvikling

Da John bare skal direkte ud på facebook har han ikke brug for, at afvikle grafik, så han kan bare tilslutte mikrofon til kameraet og kameraet til hans computer via f.eks. en U-tap og lade det optræde som webcam i stedet for det der er indbygget i computeren. John kan nu fortsætte sit arbejde med bedre lyd og billede mens hans fremgangsmåde er den samme som han er vant til. Måske har du allerede nogle af de produkter du skal bruge. Og så er det let at supplere med det du ikke har.

Case: 

Nu er John ved at nå et punkt, hvor det ikke længere bare handler om, at stille sig foran et kamera og fortælle. John har fået selvskab af Lone i udsendelserne, så nu skal der skiftes vinkel en gang i mellem, så det er lidt mere spændende, at kigge med. Der er også kommet en hjælper på, som kan hjælpe med produktionen og sørge for, at John og Lone kan koncentrere sig om at undervise. Alt udstyr fra før kan genbruges og der kan tilkøbes de ting, som mangler i det nye setup.

 

To gode kameraer, stativer, lyd og en switcher til at skifte mellem dine vinkler og præsentation. Du kan enten streame direkte til facebook, youtube, twitch osv direkte fra din computer eller installere noget software, så du også kan tilføje grafik og afvikle en intro/outro.

Case: 

Når Johns dagligdag kun handler om at optage og streame video har han brug for et klippestabilt setup, hvor alt er klar når som helst. Han har nu fået flere gæster i studiet og han er også begyndt at rejse rundt med hans setup og lave større arrangementer. Der er stadig kun en hjælper, men denne skal stadig kunne styre kameraer, lyd, optagelse og afvikling. En gang i mellem er der brug for assistance enten i forbindelse med nye funktioner, fejlfinding eller videreudvikling. Så der er indbygget hjælp i form af remote support og sparring med Video People. I Video People har vi lavet en del setups i dette segment efterhånden. De ender tit som nedenstående Fly-Away-Kit eller som et stationært setup. Alle kan betjenes af kun én person og gør det muligt at producere professionel video.

 

 Video People er med hele vejen

 

Før du selv fylder indkøbskurven kan det være en rigtig god idé, at få lavet en projektering, hvor vi gennemgår hele din produktion fra idé til færdig video. Her sikrer vi, at der er tænkt på alt. Både så du kan arbejde effektivt, men også så du kan komme videre med dit setup, når du engang når dertil. Den tid man bruger før man går i gang med produktionen viser sig altid at være rigtig godt givet ud. Kontakt os og lad os snakke om, hvad du går og drømmer om.