Atea bygger NDI TV studie

Hej Mads (fra Video People Red.). Tak for snakken i dag. Du vinder ordren pga. din involvering i opgaven og sparring omkring den rigtige løsning.
– Gordon Kristensen, Business Developer, Atea.

 

Hvem er Atea?
Atea er meget mere end leverandør af it-produkter. De leverer viden til at løse hverdagens udfordringer. De giver svar på svære spørgsmål og råd til vækst. De deler de lette løsninger, der får arbejdsdagen til at glide. Og de deler bord med de dygtigste beslutningstagere, når den strategiske it-kurs skal sættes. Atea beskæftiger ca 1300 medarbejdere i Danmark.

Når man har tænkt sig at gøre noget, så gør det ordenligt. Og det må man sige, at Atea har gjort! De er gået all-the-way og gik til opgaven med en solid planlægning, projektering og støtte fra højeste sted før de gik i gang med, hvad der må siges at være et meget ambitiøst mål. Nemlig at kunne producere top professionelle møder, webinar og talks, som havde de aldrig lavet andet.

Udover at lave en klar plan for, hvad man gerne vil fortælle og hvordan det skal fortælles skal der være nogle rammer, der præsenterer virksomheden troværdigt og professionelt. Det skal se så godt ud at man som seer kan se, at her er nogen som gør sig umage for din skyld. Ateas business developer Gordon Kristensen gik igang med at danne et dream team bestående af professionelle TV producere som Troels Lund og Nicki Schmidt. Og til at designe det flotte studie fik de hjælp af den kendte production designer Kasper Lange. Mark Alexander Nielsen byggede studiet og Video People leverede teknik som kameraer, routing, lyd og afvikling.

Jeg tog kontakt til Video People fordi, de kunne hjælpe os med at lave en stærk teknisk løsning. Det skulle være nemt at betjene samtidig med, at det kunne facilitere alle de profesionelle funktioner man har brug for i et morderne studie. Vi har haft en rigtig god løbende dialog med Video People, som har fulgt løsningen til dørs og også var til stede under den første livesending, for at sikre, at alt virkede. Vi er sikre på at studiet kommer til at betyde en masse for Atea og den måde vi producerer videoindhold på. Nu har vi en solid base. Vores egen TV station.

Processen

Hos Video People er vi vant til at få en masse spørgsmål, men vi vil også gerne stille en masse den anden vej. På den måde finder vi ud af, hvad det er man går og drømmer om og hvilke muligheder der kan ligge lige rundt om hjørnet. Det er også vigtigt at finde ud af, hvor man ser sin drøm udvikle sig over de næste par år, så man kan være klar til udvidelse når det sker, frem for at skulle starte forfra. Atea havde en klar plan fra starten og havde en masse koncepter klar i støbeskeen for, hvordan de kommende udsendelsesformater skulle se ud. Sammen med Ateas grafiske afdeling blev der hurtigt udviklet de elementer, som skulle danne base i setuppet’s grafiske udtryk. Og med hjælp fra de to professionnelle TV producere blev de første udsendelser allerede instrueret og konstrueret, klar til sending. For Video People var det en fornøjelse at se, hvor meget energi alle parter lagde i opgaven for at skabe den bedste oplevelse for de som i fremtiden kommer til at følge udsendelserne.

Test før installation

Når Video People bygger en løsning, så testes alt hardware grundigt før det forlader vores kontor. Ved at stressteste udstyret før det lander hos kunden kan vi nå at spotte eventuelle fejl eller defekte produkter. Selvom det er yderst sjældent, at vi må sende udstyr tilbage til producenten, så giver det tryghed for alle, at man ved det virker som det skal. Det er også en god mulighed for os, til at få set løsningen igennem en sidste gang inden installationen, så vi er sikre på, at vi ikke har glemt et kabel eller en skrue når vi sætter udstyret op hos kunden. Her leger vi også, at vi aldrig har brugt løsningen før og tjekker hvordan workflowet kan optimeres, så kunden kan koncentrere sig om indhold fremfor teknikken.

NDI - fra kamera til skærm

Hele Ateas studie er baseret på NDI. Fra kamera til skærm. I forlængelse af studiet findes kontrolrummet. Herfra styres de tre BirdDog P200 kameraer via NDI og hele afviklingen fra en Skaarhoj controller, som Video People har programmeret med henblik på at producere mere effektivt og for, at have alt indenfor rækkevidde. Skærmen på scenen i studiet er også forbundet med vMix via NDI, så det er let at skifte indhold undervejs. Produceren kan tale med værten undervejs ligesom gæster i studiet også kan høre spørgsmål og taler fra vmix call gæster.

På billedet ses fra venstre audiomikser, Skaarhoj panel, loudness meter og talkback.

Atea bringer gæster ind i studiet fra hele verden via vMix Call.

vMix Call kan bruges til mange forskellige scenarier, som kan være guld værd under den nuværende pandemi. Du kan invitere gæstetalere eller reportere ind i udsendelsen ved, at sende et link til deres computer, tablet eller smartphone. Producer og gæst kan chatte sammen før show og sikre, at der er hul igennem og at man ved, hvornår man er på.  

 
On Key

Related Posts

Cases

PodAmok – Nyt podcast studie på Frederiksberg

PodAmok er et nyt dansk podcast studie, som er åbnet op på Frederiksberg. Bag PodAmok, står Monte Carlo Enterprises som initiativtagere, med Peter Falktoft, Esben Bjerre og Anna Frank Falktoft bag roret. De havde et ønske til fælles, at åbne et podcast studie med fokus på god lyd, og ikke mindst godt udseende. Det sidste er i sær vigtigt, da der også er mulighed for at indrage video i end podcast optagelse. Hos PodAmok tilbyder de nu en 360 graders løsning inden for podcast.

Læs mere »