Video People bygger mobilt NDI studie til SønderborgNYT

“Jeg sendte Video People mange venlige tanker, da jeg skulle bruge udstyret første gang. Det hele er virkelig godt sat sammen og jeg føler mig tryg ved at bruge det. Jeg fik en grundig gennemgang af løsningen, så jeg selv kunne komme videre. Der er så mange muligheder, som jeg glæder mig til at dykke ned i. Jeg kan ikke vente til næste gang jeg skal ud med det nye udstyr.” – Michael Kjær, SønderborgNYT.

En avis med respekt for sig selv har selvfølgelig en videokanal. Det har SønderborgNYT også. De sender live, når der sker noget spændende ude i lokalsamfundet og bruger generelt video, som underbygning af skrevne artikler. Når man er vant til et medie på papir, hvor alt lige fra artikler, billeder og opsætning er gennemarbejdet. Så er det vigtigt, at video-delen bærer samme grundighed som avisen.
Hos Video People bygger vi livestreamingløsninger med brugeren i centrum. Vi hjælper med at prioritere, hvor det er vigtigt, at være ekstra omhyggelig, så troværdigheden er i top. Vi rådgiver også om opbygning af program, produktion af intro, outro og grafikpakke.

Sådan startede det

Ole Kæhler grundlagde SønderborgNYT i 2012. Siden er den lokale opbakning fra læserne og de erhvervsdrivende, som annoncerer i avisen vokset år efter år. Selvom hovedformatet er avisen, så er der stor efterspørgsel på video med relevant lokalt indhold. Avisens direktør og reporter Michael Kjær, rejser rundt i lokalsamfundet med et kamera og en Teradek Bond og dækker alt lige fra lokaldebat til kommunalvalg. Michael har arbejdet professionelt med kommunikation og journalistik gennem de sidste mange år og bliver også jævnligt brugt som leverandør når virksomheder og kommuner har brug for et professionelt setup til webinar med kunder og leverandører, samt direkte web-tv events og arrangementer.
Ole Kæhler, redaktør og journalist. Grundlagde avisen i 2012.

Michael Kjær, reporter og direktør

One man band

Michael Kjær kontaktede Video People med et ønske om, at kunne gøre det han er god til. Nemlig at fortælle historier fra lokalsamfundet. Men at gøre det i lidt større skala, smartere og bedre, for et mere troværdigt og professionelt look. Han ville stadig være afsted alene, så han havde brug for et setup, hvor han hurtigt kunne stille udstyr op og lave en produktion med flere kameraer ene mand. Det var vigtigt, at løsningen kunne hjælpe ham med, at overskue det hele og så mange funktioner som muligt kunne automatiseres. Det var også et krav, at hele setuppet skulle kunne fragtes i en personbil. Vi tog gladeligt imod udfordringen og er stolte over, at kunne sige, at vi klarede den.

 

Her har SønderborgNYT slået sig ned ved en af byens caféer. Vores løsninger passer ind der, hvor du gerne vil være.
Mere behøves ikke for at producere en livesending fra årets juletræstænding i Sønderborg.
I salgsfasen bruger vi en masse energi på, at spore os ind på, hvad man drømmer om. Skal man spare tid, penge eller plads? Skal hele verden være åben for muligheder og hvad laver man om et år? Vi hjælper med, at kigge lidt frem i tiden og sørge for, at vi også til den tid kan drømme videre. Ligesom en kok har et ynglingskryderi, så har vi i Video People efterhånden også fundet et: NDI. Det er fleksibelt, smart og nemt. Det giver os nogle unikke muligheder for, at lave et setup, der kan en masse og ikke mindst, er let at bruge.

Er du forbi dit første setup med diverse kameraer, som du lige havde i overskud og savner et professionelt ensartet look i broadcast-kvalitet? Så er P200 et alsidigt solidt PTZ kamera, der ikke slår bunden ud af din bankkonto. Med sin Sony sensor og hele 30x zoom, leverer kameraet super skarpe billeder med et blødt nærmest filmisk touch. Hvis du har mere end et P200 kan du nemt matche farver via Birddogs CamControl software. Hvis du har forskellige setups med HDMI, SDI og NDI understøtter kameraet alle tre scenarier. Vælger du at køre NDI kan du håndtere strøm, kontrol og billede via ét enkelt kabel!

Hvis du har et kamera med SDI eller HDMI kan du omdanne signalet til NDI og nyde godt af BirdDog Studios indbyggede tally, så fotografen kan se om man er i preview eller program. Ved tilslutning af headset har man også mulighed for intercom mellem fotograf og producer. Et andet scenarie kunne være tilslutning af computer med en præsentation, som skal indgå i udsendelsen. Du kan også bruge BirdDog Studio for tilslutning af skærm. Det kunne være en program monitor eller skærm/projektor som bruges til slides eller videoer i din udsendelse.

Live Streaming Schweizerkniv?

Video People sørger for, at livestreaming og optagelse går som en leg. Du har alle dine selvvalgte ynglingsknapper lige ved hånden på det lækre Skaarhoj panel. Sublim lydkvalitet på dine talenter via den indbyggede Sound Devices MixPre 10. Hvis hele redaktionen sidder med til bords, kan de oplade deres telefoner og tablets i en af de 16 USB porte og være klar til at rykke ud i felten.

De store stativer bliver knap 3 meter høje, når de er foldet helt ud. Så de kan bruges til alt fra konferencer med store forsamlinger til Ringridderfesten i Sønderborg. Hvis jorden skælver er der indbygget stabilisering i kameraet.

Det tager ca. 5 minutter at stille hele systemet op. Alt teknikken er gemt af vejen, så det eneste du skal tilslutte er ét kabel pr. kamera. så strøm og internet til trolleyen. Setuppet er så kompakt at det passer ind overalt.

Intuitiv betjening

Det er vigtigt, at have de rette funktioner lige ved hånden, når du producerer ene mand. Video People gør det let, at finde alle relevante kommandoer i tæt dialog med dig. Typisk snakker vi om, hvordan det færdige resultat skal se ud og så arbejder vi os baglæns, for at finde den korteste vej derhen. Se Mads’ gennemgang af Skaarhøj Rack Fusion Live, hvor han viser, hvor let den er at arbejde med.

Enkel tilslutning

Det er vigtigt at alle tilslutninger er let tilgængelige, så man ikke kommer til, at forveksle dem med hinanden.
I kampens hede betyder placering af stik alting!

Klar til remote-remote produktion

Systemet er forberedt til, at man kan tilslutte et fiberkabel i trolley’en, gå flere kilometer væk og tilslutte alle sine NDI kilder der hvor actionen finder sted

vMix Call kan bruges til mange forskellige scenarier, som kan være guld værd under den nuværende pandemi. Du kan invitere gæstetalere eller reportere ind i udsendelsen ved, at sende et link til deres computer, tablet eller smartphone.

Gæsten har mulighed for at se sig selv og et programbillede. Producer og gæst har mulighed for at chatte sammen

Hvis du har brug for assistance er Video People kun et klik væk. Hvad enten du har fået en god idé eller skal gøre noget helt nyt, så er vi klar til at hjælpe dig videre. Vi kan også stille med mandskab, hvis din opgave er blevet større end ventet.

 Kontakt os på 53600920

og lad os få bygget et setup til din virksomhed

On Key

Related Posts

Cases

PodAmok – Nyt podcast studie på Frederiksberg

PodAmok er et nyt dansk podcast studie, som er åbnet op på Frederiksberg. Bag PodAmok, står Monte Carlo Enterprises som initiativtagere, med Peter Falktoft, Esben Bjerre og Anna Frank Falktoft bag roret. De havde et ønske til fælles, at åbne et podcast studie med fokus på god lyd, og ikke mindst godt udseende. Det sidste er i sær vigtigt, da der også er mulighed for at indrage video i end podcast optagelse. Hos PodAmok tilbyder de nu en 360 graders løsning inden for podcast.

Læs mere »