Er du verdensmester i at tale for dit publikum, men kniber det med teknikken? Her er lidt tips til dig, der gerne vil gøre mere ud af dine videomøder. Vi hjælper dig væk fra laptop med dobbelthage til producerede møder, som engagerer og skaber mere troværdighed blandt dine medarbejdere og kunder. Vi indretter studier og underviser i professionel liveproduktion. Vi er med hele vejen fra tanke til handling.

Prioriteringsliste

 

Placering

Start med at finde en god placering. Hvor sidder du, når du holder videomøder? Sørg for at sidde et sted, hvor der ikke sker alle mulige forstyrende ting bagved og hvor seeren sidder og holder øje med alt muligt man ikke skal kigge på. Sid et sted med en neutral baggrund og sørg for at frame det, så det passer.

Læs vores artikler om POWER og ATEA


Lyd

Det allervigtigste når man laver video er sjovt nok lyd. For hvis man ikke kan høre, hvad der bliver sagt, så er det fuldstændigt ligegyldigt, hvad du laver. Man kan godt leve uden billede, så længe man kan høre, hvad der bliver sagt. Man kan endda vise nogle andre billeder mens der bliver snakket hen over dem, men man kan altså ikke spille noget andet lyd når der bliver fortalt noget. Hvor mange har ikke prøvet at lade et møde stå og køre ude i køkkenet mens man laver en kop kaffe? Lyden er det allervigtigste.

 

Lys

Lys er vigtigere end kameraet. Yes den er god nok. Når jeg snakker med kunder om at købe nye kameraer, spørger jeg altid, hvad for noget lys de har. For har du rent lys kan du få et renere billede. Hvis du både får lys fra et lysstofrør, en led lampe, en glødepære, et stort vindue/ovenlysvindue. Et eller andet. Så har du et bladet lys, som giver en bladet farvetemperatur og så kommer du altså til at se lidt mystisk ud i hovedet og det er ikke særligt fedt. Så køb en ordentlig lampe før du køber et andet kamera.

 

Kamera

Hvis du har et kamera der kan stå tændt i flere timer uden at slukke af sig selv, så kan du slutte en lille boks til. Du tilslutter simpelthen kameraet med HDMI eller SDI. Og i den anden ende tager du USB kabel ind i din computer og så vil det automatisk dukke op som et webkamera du kan vælge inde i din computer og vupti, så har du lige pludselig et bedre billede igennem.

 

Multicam

Når vi snakker med kunder om at lave spændende og engagerende livestreams, så er det vigtigt at tænke på hvad det er for en historie, der skal fortælles, hvem den skal fortælles til og hvem der kan hjælpe dig. Hvis du har nogle, der kan hjælper dig med at lave den, så kan det være fedt at have et multicam setup. Det betyder du har flere kameraer, der filmer dig og de ting du arbejder med. Hvis du så peger på et produkt i din video eller tegner et hus på en tavle. Så er det let at pege kameraet derhen, hvor det sker. På den måde er det også lidt sjovere for seeren at kigge på, hvad der bliver fortalt. Du kan have faste kameraer der står stille eller du kan have robotkameraer, som kan betjenes af én mand. Så laver du nogle presets, gemmer og så kan du simpelthen genkalde dem ved at trykke på en remote og på den måde lave en rigtig fed produktion én mand.

Læs vores artikler om LivePro og SønderborgNYT

 

Support

Nu har vi været vidt omkring. Vi har snakket om placing, lyd, lys og kamera. Hvis dig og din virksomhed går og drømmer om jeres eget setup, men ikke har mandskabet til det, så kan Video People selvfølgelig hjælpe jer både med at træne jeres folk til at kunne betjene udstyret, men vi kan også udleje mandskab til at producere jeres videoer.