KMD opgraderer med NDI i Studio1

“Vores live-produktioner er kommet op på et helt nyt niveau, som gør Studio1 mere efterspurgt til såvel intern som ekstern kommunikation.”
– Alice Bloch Steffensen og Paul Bijkerk, KMD.

Hvem er KMD?

Hovedparten af KMD’s forretning udspringer af egen softwareudvikling. Virksomheden udvikler og leverer it-løsninger til kommuner, regioner, stat og private virksomheder. Med over 3000 medarbejdere og 30.000 kunder er der nok at se til. Kommunikation er vigtig. Derfor har KMD et studie, som kan bruges til alt fra seminarer og produktdemonstrationer til digitale kundemøder. Det er vigtigt at det er let, at producere video og møder. Især når man selv udvikler software, der skal lette arbejdsgangen for tusindvis af brugere.

Det handler om troværdighed

KMD kontaktede Video People for, at simplificere workflowet i studiet. De ville gerne arbejde effektivt, holde bemandingen nede og ikke mindst vedholde det  professionelle look, som en virksomhed i den kaliber skal repræsentere. Vi analyserede udstyret og de eksisterende arbejdsgange i studiet. Og vi spurgte de videoansvarlige, hvad de gerne ville opnå og ikke mindst undgå. Dette gjorde, at vi kunne arbejde ud fra tre overskrifter:

Her ses det færdige studio1 med 3 x BirdDog P200, PC in og baggrundsskærm.
Lys og lyd blev genbrugt fra det gamle setup.

Opgradering af studie

Med prioriteterne på plads var det nu lettere at finde ud af, hvad der skulle blive og hvad der skulle ud. Resultatet blev en stærk vMix computer, 3 x BirdDog P200 PTZ kameraer og en Skaarhoj Rack Fusion live controller, som blev programmeret specifikt til opgaven, med switching af kilder og grafik samt presets og justering af PTZ kameraerne.

Enkelthed frem for alt

Her får Alice Bloch Steffensen og Paul Bijkerk undervisning i det nye system af Mathias.
Her ses producerpladsen i KMD’s studie.

Skræddersyet installation

Under installationen kunne vi fjerne både SDI kabler og strømforsyninger samt de eksisterende forskellige faste kameraer. I stedet trak vi et enkelt Cat6a kabel til hvert af de nye BirdDog kameraer. Et lokalt videonetværk sørger for, at holde alt video sikkert indenfor studiets fire vægge og sørger samtidig for strøm, kontrol og billedesignal mellem controller, vMix og kameraerne. Med den enkle installation, færre kabler på gulvet og en 100 procent skræddersyet løsning var KMD allerede efter en halv dags undervisning klar til, at komme i gang med, at bruge deres nye opgraderede studie.

Alice Bloch Steffensen og Paul Bijkerk udtaler:
”Med dette setup har vi fået professionel studiemonitorering og muligheden for, at udnytte det fulde potentiale i Studio1. Alsidigheden i vores live-produktioner er steget markant med muligheden for, at variere vores kameravinkler og kontrollere diverse kameraindstillinger fra teknikken. Vores live-produktioner er kommet op på et helt nyt niveau, som gør Studio1 mere efterspurgt til såvel intern som ekstern kommunikation.”

On Key

Related Posts