Podcast studie: Video People bygger totalløsning til Ekstra Bladet

Hvem er Ekstra Bladet?
De behøver vel ingen større præsentation. Ekstra Bladet er en landets største avis i tabloidformat, der udgives af JP/Politikens Hus. Hver dag er Ekstra Bladet i kontakt med tæt på en million brugere, der følger breaking news i Danmark og verden. De læser og ser video om politik, underholdning og sport. Eb.dk har tæt 100 mio. besøgende om måneden, hvor de ser 500 mio. sider og mere end 20 mio. videoer. 

Stor succes med forskellige podcast genre

Ekstra Bladet har i år række været en af landets førende producenter af podcast. De arbejder med en række forskellige genre og formater – af alt fra sport, politik og til kriminalstof. En bred palette af genre og emner, som har sikret Ekstra Bladet en stor og bred lytterskare. Af de mest kendte podcast, produceret af Ekstra Bladet, kan nævnes Bandeland, Kvindetribunalet, Ingen kommentarer og i sommers var de i luften med Ekstra Tour en podcast om Tour De France. 

Siden Ekstra Bladet i 2019 valgte at satse benhårdt på podcast mediet, har produktionerne været traditionelle – helt som vi kender dem, udelukkende med lyd. Men med den digitale udvikling, hvor specielt synligheden på SoMe er blevet en stor prioritet for medier og virksomheder, så fik Ekstra Bladet også ambitioner om at få video integreret i deres podcast produktioner.

Video har de seneste år vist sig at være et stort fokus for mange af landets førende podcast producenter. Med video har man en enestående mulighed for at klippe sjove, rørende eller spændende sekvenser ud for at poste på SoMe – og dermed fange både nye lyttere til den fulde podcast – men også skabe et community for sin lytterskare. 

Morten Ildal, Teknisk projektleder, video, Ekstra Bladet

“Vi ønskede video fra vores podcaststudie til brug på eb.dk. Så det var vigtigt at få et setup og look, der var let at bruge og kunne virke på meget lidt plads. Vi ønskede en partner, der kunne løse hele opgaven for os.

Vi havde før arbejdet sammen med Video People, så det var naturligt at spørge, om de ville være med i processen.

Den løsning vi fik præsenteret opfyldte alle vores krav. Levering, opsætning og igangsættelse gik gnidningsfrit. Specielt med tanke på de globale leveringsproblemer, som der var i begyndelsen af 2022.

Efter vi har fået løsningen, har vi produceret video fra vores podcast til brug på eb.dk og SoMe. Det er blevet en del af vores produktionsmiljø uden problemer.”

Ønsket: 360 graders podcast studie

Ekstra Bladet var på udkig efter en totalløsning. Det gamle slidte lydstudie skulle have en makeover af de større – og så skulle der bygges en teknisk løsning, så deres egne folk i fremtiden både kunne producere podcast med lyd og video.

Det var her at vi i Video People blev kontaktet. Efter gode snakke med folkene fra Ekstra Bladet, hvor vi fik klargjort hvilke krav de havde til studiets visuelle udtryk og teknikken, var vi klar med en løsning der kunne få opfyldt deres drømme for fremtidige podcast produktioner.

En totalløsning der omhandlede gardin i studiet, studiebord, lyssætning, kameraer og afvikling. Vi havde igennem hele processen en tæt dialog med Ekstra Bladet, så vi sikrede os, at alle valg faldt i deres smag.

Det gav anledning til gode snakke omkring hvilket type og farve gardin der skulle benyttes – men også om hvordan man ønskede studiebordet skulle laves. I tæt samarbejde med folkene fra Ekstra Bladet, kom vi frem til for dem rigtige løsning. 

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Ekstra Bladet (@ekstrabladet)

Ekstra Bladet har haft stor succes med deres podcast studie. Et studie hvor video spiller en stor rolle. Ved at klippe brudstykker ud til Facebook og Instagram sørger de for, at deres podcast får en endnu større eksponering. 

Før- og efterbilleder af Ekstra Bladets podcast studie.

On Key

Related Posts