Musikkens Hus etablerer Video People livestreaming-løsning

Musikkens Hus er et musikhus i Aalborg, der omfatter bl.a. koncertsal og øvelokaler for Aalborg Symfoniorkester og Det Jyske Musikkonservatorium foruden undervisningslokaler for sidstnævnte og Aalborg Universitets uddannelser i musikvidenskab og musikterapi. Musikkens Hus er placeret på Musikkens Plads ved Limfjorden på et gammelt havneområde ved Nordkraft. Byggeriet blev påbegyndt i juli 2010 og de første flyttede ind i huset den 1. juli 2013. Huset blev indviet d. 29. marts 2014.

Fra æstetik til teknik

Musikkens Hus formidler musikalske oplevelser og foredrag til publikum i de flotte rammer, som emmer af stil og klasse. Men hvorfor skal det kun tilkomme de besøgende? Oven på en tid, hvor der har været langt i mellem oplevelser man fysisk kan besøge og, hvor afstanden kan gøre, at man ikke får hørt ellers vedkommende koncerter er video stadig det tætteste man kan komme på, at være der selv. Ikke kun i en tid med pandemi – men for altid. At selv kunne levere højkvalitetscontent er kommet højt på dagsorden for rigtig mange virksomheder.

Så Musikkens Hus tog kontakt til Video People for, at få rådgivning omkring den rigtige løsning til netop denne opgave. Musik og æstetik skulle gå hånd i hånd med teknikken og hjælpe med, at formidle kreativitet på den bedste og nemmeste måde.

Ønsket var PTZ kameraer, som kunne flyttes rundt i huset efter behov. Nogle forestillinger kræver mange spændende vinkler, så man skulle kunne gå fra balkon til række 4 sæde 8 uden stort besvær. Så der skulle med andre ord være en vis fleksibilitet, der hurtigt fejede traditionelle opsætninger med flere kabler af banen. At trække strøm, kontrol og SDI rundt i hele huset på alle tænkelige positioner var simpelthen ikke gangbart. Svaret var klart. Løsningen skal baseres på NDI.

All In på NDI

NDI var her den helt rigtige løsning. Ved at etablere et stærkt internt videonetværk med kraftige Aruba switche og de rette kabler kunne vi sikre os, at vi kunne få video rundt overalt. Ét kabel for det hele, som både trækker strøm, kontrol og billede. Så er der brug for, at rykke rundt til andre positioner gøres dette hurtigt og let. Lyden kommer fra deres SSL pult og tilsluttes vMix via Dante. Musikkens Hus imponerende sal huser alt lige fra koncerter til foredrag. Video People sørger altid for at kunden bliver klædt godt på, så de efter et par timers undervisning er klar til at kaste sig ud i de første produktioner.

 

Producerpladsen hvor én person let og overskueligt har mulighed for at styre kameraer, afvikle grafisk- og forproduceret content.

 

“Vi har været meget tilfredse med arbejdsprocessen og det gode samarbejde med folkene fra  Video People. De har fra start ageret utroligt professionelt, lyttet til vores behov og bidraget med deres erfaringer. Video People har derfor været en både kreativ men også troværdig samarbejdspartner. 

Hos Musikkens Hus er vi nu blevet udstyret med et fantastisk setup, hvor vi nu har mulighed for at optage og livestreame alt fra foredrag og møder til koncerter og talkshows. Dette har givet os nogle unikke muligheder, som vi ikke tidligere har haft.

Det var vigtigt for os, at den løsning vi fik etableret, var brugervenlig og til at håndtere in-house uden større produktionsmæssig uddannelse. Den opgave fik Video People løst til fulde. Vi fik skræddersyet en løsning, som kan håndteres af blot en enkelt person.”

NDI - Hele vejen

Hovedprodukterne i setuppet består af:

Aruba Switch, Super Micro Computer, Dell Monitor, Datavideo Production Monitor, Yamaha TF1, Skaarhoj PTZ Fly, Skaarhoj PTZ Extreme, Skaarhoj Air Fly Pro, BirdDog P4K og BirdDog Mini.

Denne samling af produkter gør det muligt, at lave en 7 kamera produktion med optagelse og streaming. Alt kan styres af én person. Alle kilder kan monitoreres ved producerbordet, ved regisøren og andre steder, som er koblet på videonetværket via NDI.

P4K er BirdDogs topmodel indenfor kameraer og derfor det naturlige valg til denne opgave. Det tilbyder 1″ sensor, et ultra skarpt billede, 4K og super smooth bevægelser.

"Vi har været meget tilfredse med arbejdsprocessen og det gode samarbejde med folkene fra  Video People. De har fra start ageret utroligt professionelt, lyttet til vores behov og bidraget med deres erfaringer. Video People har derfor været en både kreativ men også troværdig samarbejdspartner.  Hos Musikkens Hus er vi nu blevet udstyret med et fantastisk setup, hvor vi nu har mulighed for at optage og livestreame alt fra foredrag og møder til koncerter og talkshows. Dette har givet os nogle unikke muligheder, som vi ikke tidligere har haft. Det var vigtigt for os, at den løsning vi fik etableret, var brugervenlig og til at håndtere in-house uden større produktionsmæssig uddannelse. Den opgave fik Video People løst til fulde. Vi fik skræddersyet en løsning, som kan håndteres af blot en enkelt person."

Broadcast, livestream og optag med ro i sindet

Hele setuppet leverer lyd og billede i broadcast kvalitet. Der kan tilføjes ekstra kilder via SDI/HDMI til NDI konvertere eller konventionel tilslutning via SDI direkte i systemet. Der kan laves ISO + PGM optagelse, clean feed og ren lydoptagelse gennem vMix systemet ligesom der kan bygges et helt show op med intro, outro, VTR, grafik, forproduceret videocontent osv. Hvis der er brug for assistance undervejs kan hele systemet supporteres remote.

 

Vi har sørget for, at så mange funktioner som muligt er automatiseret. Dette gør, at hele setuppet hos Musikkens Hus kan varetages af en person. Dette gælder både for styring af PTZ-kameraene og afvikling af grafisk- og førproduceret content.

Det er på disse to Skaarhoj controller at alt produktionsmagien sker. Naturligvis konfigureret og klargjort efter Musikkens Hus ønsker og behov. Lige til at gå til.

 

Se en af deres seneste produktioner herunder

On Key

Related Posts

Cases

PodAmok – Nyt podcast studie på Frederiksberg

PodAmok er et nyt dansk podcast studie, som er åbnet op på Frederiksberg. Bag PodAmok, står Monte Carlo Enterprises som initiativtagere, med Peter Falktoft, Esben Bjerre og Anna Frank Falktoft bag roret. De havde et ønske til fælles, at åbne et podcast studie med fokus på god lyd, og ikke mindst godt udseende. Det sidste er i sær vigtigt, da der også er mulighed for at indrage video i end podcast optagelse. Hos PodAmok tilbyder de nu en 360 graders løsning inden for podcast.

Læs mere »