Video People løsninger giver Badminton Danmark større synlighed

Hvem er Badminton Danmark?
Badminton Danmark er det specialforbund under Danmarks Idrætsforbund, der organiserer og varetager interesser for badmintonsporten som konkurrenceidræt på højeste plan. Badminton Danmark er det eneste idrætsforbund i Danmark som arbejder for udvikling og bedre vilkår for alle badmintonspillere på både bredde- og eliteniveau.

Skaber egen TV-kanal på nettet

I starten af april 2022 kunne Badminton Danmark for første gang gå i luften med forbundets nye streaming-satsning, Badmintonlife.dk. En platform hvor alle med interesse i Badmintonsporten nu har mulighed for at livestreame en række mesterskaber, turneringer og kampe under Badminton Danmark.

Ambitionen var klar, man ville skabe en endnu større synlighed omkring Badminton sporten i Danmark.

På Badmintonlife.dk kan man, helt gratis, at se alt lige fra ungdoms danmarksmesterskaber og til kampe fra Badmintonligaen. Alt det som forbundets mediepartner, TV2, ikke sender, har forbundet nu mulighed for, selv at producere og sende på deres helt egen TV-kanal på nettet.

I Video People bygger vi altid vores løsninger med kunden i centrum.

Disse løsninger er derfor bygget i tæt dialog med forbundet, så vi har kunne matche deres ønsker og behov både lige nu og her, men også med mulighed for at skalere op, når produktionsambitionerne voksen.

Badminton Danmark har bla. erhvervet sig otte Panasonic kameraer, som giver dem mulighed for, at kunne streame fra alle baner ved turneringer. 

“Da beslutningen om at skabe forbundets egen streamingtjeneste, skulle vi på udkig efter leverandør af udstyr. Der var det oplagte og sikre valg, Video People, som vi ved andre projekter har haft et tæt samarbejde med.  Vi har altid følt os trygge ved at samarbejde med Video People, som altid tager sig tid til at sætte sig ind vores behov. Med deres store viden fik vi en uvurderlig medspiller, som var afgørende for, at vi fik en løsning, som kunne løfte vores produkt.” Morten Johansen, Konkurrence- & Eventmedarbejder, Badminton Danmark

Fire skræddersyet vMix setups er hvad Badminton Danmark nu har fået. En løsning som gør, at en mand kan styre hele produktionen. 

Nøgleordet var brugervenlighed

Badminton Danmark stod klar til at kaste sig ud i det nye streamingeventyr, men skulle naturligvis have den tekniske løsning, som kunne sikre den gode kvalitet til de kommende seere. I den forbindelse tog forbundet fat i os, og vi var naturligvis klar til at sammen med folkene fra Badminton Danmark finde frem til den løsning, som ville give dem værdi. 

Ambitionen var at kunne have flere livestreaming setups, så man havde mulighed for ved turneringer, at kunne streame fra flere baner på samme tid. Kravene til løsningerne var, at man let og overskueligt ville få mulighed for at producere med flere kameravinkler, replays, grafikker samt kunne indrage forproduceret grafiks- og videocontent.

Med til at øge seeroplevelsen ved sportsproduktioner er en kommentator, som guider seerne igennem begivenhederne. Med de løsninger vi har bygget, så har forbundet også mulighed for at kunne at inddrage kommentatorer i produktionerne. 

Det var vigtigt for os, at løsningen vi kom frem til, skulle kunne håndteres af vores egne folk i Badminton Danmark. Den opgave er Video People i den grad kommet i mål med. 

Ved turneringer og kampe hvor der ikke er TV-produktion, har vi nu mulighed for in-house at streame fra op til seksten baner – som tilfældet var til vores ungdoms DM i år. De tekniske løsninger, som Video People har bygget, er skalerbare.

Vi kan derfor også lave produktioner med flere kameravinkler, grafikker, slow og kommentatorer. Vi har modtaget en grundig undervisning, så vi er helt trygge ved at stå på “egne ben” og streame til alle vores mange brugere af BadmintonLife.dk.” 

On Key

Related Posts