Shared storage – Det er tid til at arbejde sammen

En, to, mange

Er du klar til de næste 3 uger? Hvis du arbejder alene har du sikkert allerede skiftet til en hurtigere computer og disk.
Men hvad med jer, der skal arbejde flere sammen om projekter? Og hvad hvis I bliver flere? Er I gearet til det med jeres eksisterende infrastruktur? Det er nu tid til at overveje shared storage.

Fremtiden flytter ind

Vi lever i en tid, hvor 4K er blevet hverdagskost på nettet og filmproduktioner skifter til 6K og 8K. Men hvornår har du sidst kigget ind i maskinrummet? Og kan det overhovedet følge med de nye ændringer, der både kræver mere plads og højere overførselshastigheder?

Hvad er shared storage?

I stedet for at kopiere i en uendelighed fra disk til disk, så kan brugere få adgang til de samme filer og arbejde sammen fra én stor motor. Alle kan arbejde sammen uanset platform, så man har de rette værktøjer til de forskellige opgaver.Det kan f.eks. være en grader på en linux maskine og nogle klippere på mac og pc.
Det er endda muligt at sidde og lave råklip på en iPad. Man kan sende drafts til godkendelse hos instruktør eller kunde, før man arbejder videre. Og endeligt kan alle følge processen og springe til når de får grønt lys.

Er du ikke snart færdig?

Mange kender sikkert det der med, at en rendering eller udkørsel optager klippesuiten, så andre ikke kan komme til. Med shared storage kan denne proces flyttes til andre ledige maskiner. Så kan man gå i gang med næste opgave og dermed spare tid og penge.

Sikkerhed

Hvem der har adgang til filer og projekter styres af en administrator, så opgaverne lander det rigtige sted. Man kan koble systemet op på et eksisterende AD og dermed holde styr på brugerrettighederne. Systemet kører videre med en eller flere diske ude af drift og med Video People som service partner kan vi monitorere status på systemet og være på vej med en ny disk inden man selv opdager fejlen.

Vokseværk

Systemet kan let skaleres, så man ikke skal starte forfra med en ny løsning. På den måde kan man sætte flere i arbejde eller tage mere pladskrævende opgaver ind uden at have nedetid. Og så endda uden at ændre på workflowet.

AI

Et af denne tids største buzz words er “AI”. Og her kan man med det rette system også automatisere processer, der normal tager dyrebar tid fra dine medarbejdere. Det kan være søgning efter objekter eller bestemte ansigter der skal sløres. Mulighederne er uendelige.

Lad os komme igang.

Har du siddet og nikket anerkendende gennem denne artikel, så lad os tage en snak om hvordan I kommer igang med shared storage. Vil du læse lidt videre, så kan du kigge lidt på denne artikel fra vores Tyske venner fra Elements, om 10 gode grunde til at overveje shared storage. De har også skrevet en artikel om at indstille remote workflows i denne corona tid.

Indholdsfortegnelse

SE OGSÅ

Relaterede opslag

Internet og streaming

Mangler du internet? Flere og flere tilbyder livestreaming. Og mange er gode til det. Men uanset om man er go’ eller pro, så er en

4K Videoredigering på farten

Drømmer du om at redigere dine store 4K projekter på farten? Men spænder de store datamængder og krav ben for, at realisere din drøm? Så

Overskud til overskud

Mobil multi cam Vil du være sikker på, at fange dit publikum eller medarbejdere, så udvid de platforme I er vant til at bruge idag,