Hvad har video arkivering med parkering at gøre?

Tager du betaling for parkering af dine kunders data?

Indlæg af: Mathias Nielsen, Direktør hos Video People.

P-billet

Husker du at tage dig betalt for, at bruge ressourcer på at opbevare dine kunders data? Ligesom du betaler for at parkere bilen, selvom du ikke skal bruge den imens du er væk. Lad os blive ved analogien. Du finder et ordentligt sted med plads til at parkere bilen, så du er sikker på, at finde den i samme stand igen. Tit kan du også finde på, at holde det samme sted igen, fordi det var let at komme til. 

 

Find en parkeringsplads

Hvis du arbejder alene har du travlt med alt lige fra, at skaffe kunder til, at tage ud og producere for dem. Derfor har du brug for at optimere de led, hvor du på sigt kommer til at spilde tid, som du ikke får løn for. Ligesom at bruge din dyrebare tid på at finde en gratis parkeringsplads.

 

Standsning eller parkering

Når du arbejder på et projekt har du gang i den hurtige disk eller det optimale raid system. Men hvor ender masteren og dine råklip når du er færdig? Og ER du helt færdig? Får du brug for dem igen? Nogle har ét stort system og udvider efterhånden, som behovet opstår. Men der er også mange, der arkiverer på løse harddiske. Måske endda diske, som har et bestemt interface eller er i en mindre god kvalitet fordi de bare skal stå på hylden.

 

Genbrug er guld – Så pas på dine kunders data

Når du så om nogle måneder eller år bliver bedt om, at lave en ny version med det nye firmalogo eller i instagram format, så er det spændende om du kan finde disken, om den spinder og om du overhovedet kan tilslutte den til din computer. Kan du finde strømforsyningen? Og har du den rigtige adaptor? 

 

Nu er det tid til at tage affære!

 

Vi har det på bånd!

Lad os tage fat i noget som man skulle tro var udfaset for mange år siden. Bånd! Jep, du hørte rigtigt. LTO eller Linear Tape-Open er et bånd, der i den seneste udgave, LTO-8 har plads til 12TB! Og til den nette sum af 1250,- kroner er det et billigt medie. Det er designet til at holde i 30 år og bag det står et stort konsortium, som sørger for, at udvikle og understøtte det som et generelt format i mange år frem. Vi er nået til version 8 og der findes maskiner med thunderbolt 3 tilslutning til den selvstændige videoproducent og store båndrobotter til større setups. Det er med andre ord det perfekte medie til langtidsarkivering og sikring af dine kunders data.

 

Alt på ét bånd. Hvordan?

Når du er færdig med et projekt, så smid rå-klip, grafik, musik, projektfiler og masteren over på et LTO-bånd. Smid det i bankboksen, i skabet og evt. til kunden. Så kan du altid hive båndet frem, overføre projektet til din arbejdsdisk og arbejde videre. Hvis du ikke har arbejdet sådan før kan vi også hjælpe med at lave et LTO-workflow til dig.
Du kan også tjene penge på, at sælge det som en service til andre producenter.


Video People er med hele vejen

Om du skal bruge et diskbaseret arkiv eller bånd kommer helt an på, hvordan du arbejder og hvad du arbejder med. Vores fornemste opgave er, at give dig mere tid til det du er god til, så du kan arbejde hurtigt og effektivt. Fortæl os om din hverdag og lad os sammen finde frem til, hvordan du optimerer dit workflow.

Indholdsfortegnelse

SE OGSÅ

Relaterede opslag

Internet og streaming

Mangler du internet? Flere og flere tilbyder livestreaming. Og mange er gode til det. Men uanset om man er go’ eller pro, så er en

4K Videoredigering på farten

Drømmer du om at redigere dine store 4K projekter på farten? Men spænder de store datamængder og krav ben for, at realisere din drøm? Så

Overskud til overskud

Mobil multi cam Vil du være sikker på, at fange dit publikum eller medarbejdere, så udvid de platforme I er vant til at bruge idag,